Nöral Terapi Ankara
Nöral terapi Ankara, özel lokal anestezi uygulamaları yardımı ile otonom sinir sistemine lokalize bir şekilde müdahale etmek ve hastanın ağrı gibi şikayetlerini gidermek amacıyla yapılan terapi uygulamasıdır. Otonom sinir sistemi, vücudun tamamını kaplayan bir yapıya sahiptir. Bu gelişmiş sinir ağı sayesinde vücudumuz için önemli olan organlar kontrol edilebilir, istemsiz hareketlerimiz mümkün olabilir ve ağrı gibi hisler deneyimlenebilir. Otonom sinir sistemi bünyesinde yer alan sinir ağları, çeşitli sinir hastalıkları veya yaralanmalar sonucu normalden farklı şekilde çalışmaya başlayabilirler. Bu da bireyin ağrı ve uyuşma gibi şikayetler deneyimlemesine neden olabilir. Bahsi geçen şikayetler bazı kişilerde günlük yaşamlarını etkileyecek ölçüde şiddetli olabilir.
Nöral terapi uygulaması bu ağrıların ortaya çıkmasına yol açan hatalı sinir ağlarının yeniden düzenlenmesi, uyarılması ve ideal bir şekilde çalışma yönünde teşvik edilmesi için yapılır. Yazımızın devamında ‘’Nöral terapi ne kadar sürer?’’, ‘’Nöral terapinin avantajları ve faydaları nelerdir?’’, ‘’Nöral terapi Ankara kaç seans yapılır?’’ ve ‘’Nöral terapi Ankara nasıl yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara nöral terapi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Nöral Terapi Nedir?
Nöral terapi, vücudun geneline yayılmış olan otonom sinir sistemini özel lokal anestezi ilaçları ile, kontrollü bir şekilde uyarmak ve çeşitli şikayetleri gidermek amacıyla yapılan tamamlayıcı tıp uygulamasıdır. İnsan vücudu normalde, kendi bünyesinde meydana gelen doku hasarlarını ve sorunları gidermek için kullandığı son derece etkili biyolojik mekanizmalara sahiptir. Ancak vücut bu mekanizmaları bazı dokular üzerinde kullanmakta zorluk çekebilir (mesela sinir dokuları) veya bazen ise dolaşım sorunları gibi nedenlerden bu mekanizmalar ilgili bölgede istenilen sonuçları vermeyebilir. Nöral terapi uygulaması sayesinde bahsi geçen bölgelere müdahale etmek ve bireyin şikayetlerini gidermek mümkündür.
Nöral Terapi Neden Yapılır?
Nöral terapi, otonom sinir sistemini uyarmak ve bedenin kendi kendini iyileştirme işlevini aktifleştirmek amacıyla yapılmaktadır. Böylece pek çok rahatsızlığı tedavi etmek mümkün olmaktadır.
Nöral Terapi Kimlere Önerilmez?
Şu kişilere nöral terapi yaptırmaları tavsiye edilmemektedir:
- Parkinson hastaları.
- Multiple skleroz hastaları.
- Myastenia gravis hastaları.
- Birtakım psikolojik hastalıklara sahip olan bireyler.
- Pıhtılaşma bozukluğu olan bireyler.
- Kan pıhtılaşmasını önleyen veya geciktiren bir ilaç kullanan bireyler. (Bazı hastaların tedaviden bir süre önce ilacı doktor önerisiyle bırakması ve sonra yeniden ilaca başlamaları mümkündür. Ancak kesinlikle önce doktor ile görüşmeden herhangi bir ilaç bırakılmamalıdır.)
- Tiroid tedavisi kapsamında atom tedavisi yaptıran bireylere.
- Yakın zamanda trioid sintigrafisi çektirmiş olan bireylere.
Bu kişilere nöral terapi uygulaması yaptırmaları önerilmez.
Nöral Terapi Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır?
Nöral terapi şu gibi hastalıkların ve şikayetlerin tedavisinde kullanılabilir:
- Omuz ağrıları.
- Tenisçi dirseği gibi ortopedik sorunlar.
- Bel fıtığı ve boyun fıtığı.
- Diz kireçlenmesi.
- Menisküs yırtığı.
- Bağ dokularda meydana gelen lezyonlar.
- Kronikleşmiş olan pelvik bölge ağrıları.
- Trigeminal nevralji.
- Fibromiyalji.
- Huzursuz bacak sendromu.
- Spor yaralanmaları.
- Kronik yorgunluk.
- Baş ağrısı ve migren.
- Bacaklarda görülen dolaşım bozuklukları.
Nöral terapi bu gibi rahatsızlıklarla mücadele etmek için gerçekleştirilebilir.
Nöral Terapinin Faydaları ve Avantajları Nelerdir?
Nöral terapinin avantajları ve faydaları şu şekilde sıralanabilir:
- Hızlı bir şekilde tamamlanır, hasta için konforlu bir uygulamadır.
- Biyoelektriksel uyarılma sayesinde bölgede uyuşma hissi meydana gelir ve ağrı gibi şikayetler anında azalma gösterir.
- Güvenli bir uygulamadır, bu yüzden pek çok hasta grubuna güvenle yapılabilir.
- Bireyin hem fiziksel olarak hem de psikolojik olarak rahatlamasına yardımcı olur.
Nöral terapinin yararları ve avantajları bu şekilde sıralanabilir.
Nöral Terapi Ağrılı Mı?
Nöral terapi ağrılı bir uygulama değildir. Aksine işlem sırasında kullanılan lokal anestezi uygulaması ve biyoelektriksel uyarılma sayesinde bireyin deneyimlemekte olduğu ağrı hissine hızlı bir rahatlama vaat etmektedir. Bu yüzden nöral terapi sırasında hastalar ağrı hissi duymaz, uygulama süreci konforludur.
Nöral Terapi Ankara Kaç Seans Yapılır?
Nöral terapinin seans sayısı, hastanın şikayetlerinin şiddetine ve rahatsızlığının türüne göre değişebilir. Genellikle haftada 1 veya 2 seans olacak şekilde yapılır.
Nöral Terapi Ankara Ne Kadar Sürer?
Nöral terapinin bir seansı genellikle 15 ila 20 dakika içerisinde tamamlanır. Bazen seans süresi biraz daha uzun sürebilmektedir.
Nöral Terapi Ankara Nasıl Yapılır?
Nöral terapinin ilk aşamasında hasta konu hakkında bilgilendirilir ve ilgili bölge özel bir solüsyon ile temizlenir. Daha sonra ise lokal anestezili iğneler ile bölgedeki otonom sinir sistemi elemanlarına müdahale edilir. Böylece ilgili bölgedeki sinir yapıları uyarılmış olur.
Ankara Nöral Terapi Fiyatları 2025
Ankara nöral terapi fiyatları, uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.