Komplet Dekonjestif Terapi Ankara

Komplet dekonjestif terapi Ankara, lenfödem hastalığını tedavi etmek amacıyla gerçekleştirilen ve hastanın şikayetlerini gidermek için yapılan birden fazla uygulama içeren, kombine bir terapi hizmetidir. Lenf bezlerini ve lenf damarlarını ilgilendiren tıkanıklıklar, vücut hücrelerinin arasında bulunan lenf sıvısının artış göstermesine yol açabilirler. Bu da zaman içerisinde çeşitli bölgelerin hem hissiyat hem de görünüm bakımından çeşitli şikayetler edinmesine sebep olabilir. Lenfödem hastalığı olarak bilinen bu rahatsızlık hem kadınları hem de erkekleri etkileyebilen, genellikle etkilediği bölgede simetrik olarak seyreden bir hastalıktır. Tedavi edilmediği takdirde ciddi ağrı hislerine yol açabilir, cildi etkileyen sorunlara ve enfeksiyonlara sebep olabilir. Bu yüzden tedavi sürecinin ihmal edilmemesi gerekir. Lenfödemin tedavi sürecinde kullanılan en başarılı uygulama komplet dekonjestif terapi uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde lenfödeme bütünlüklü bir yaklaşım ile müdahale edilebilir ve hastanın şikayetleri giderilebilir. Yazımızın devamında ‘’Komplet dekonjestif terapi ne kadar sürer?’’, ‘’Komplet dekonjestif terapinin avantajları ve faydaları nelerdir?’’, ‘’Komplet dekonjestif terapi nasıl yapılır?’’ ve ‘’Komplet dekonjestif terapi kaç seans sürer?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara komplet dekonjestif terapi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

Komplet Dekonjestif Terapi Nedir?

Komplet dekonjestif terapi, lenfödem hastalığının yol açtığı şikayetleri gidermek ve hastanın yaşam kalitesini arttırmak için yapılan, kombine bir fizik tedavi uygulamasıdır. Bu uygulama kapsamında özel egzersiz işlemleri, yaşam tarzı değişiklikleri, manuel lenf drenajı ve kompresyon tedavisi gibi işlemler yapılabilir. Böylece lenfödem hastalığı ve yol açtığı sorunlar bütünlüklü bir yaklaşım ile ele alınabilir ve bireyin yaşam kalitesi önemli ölçüde arttırılabilir. Komplet dekonjestif terapi kapsamında yapılan manuel lenf drenajı hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer aynı isimli yazıyı inceleyebilirsiniz.

Komplet Dekonjestif Terapi Neden Yapılır?

Komplet dekonjestif terapi, hücrelerin ve dokuların arasında bulunan lenf sıvısının dolaşımını düzeltmek amacıyla yapılmaktadır. Bu tedavi sayesinde lenfödeme bağlı gelişen şikayetler azaltılabilir ve lenfödem hastalığı kontrol altına alınabilir. Kompletdekonjestif terapi kapsamında yapılan egzersizler, lenfödemli bölgedeki sıvı birikimini azaltırlar. Böylece lenfödem sonucu meydana gelen komplikasyonları giderirler.

Komplet Dekonjestif Terapi Kimlere Yapılabilir?

Komplet dekonjestif terapi uygulaması lenfödem hastalarına önerilmektedir. Lenfödem hastalığı sebebiyle kollarda ve bacaklarda, simetrik olarak ilerleyen şişlikler görülür. Bunlar ilk başta fark edilmesi zor seviyelerdeyken hastalığın ilerleyen dönemlerinde ilgili bölgelerde ciddi şekil bozukluklarına yol açabilirler. Bu gibi şikayetlere sahip olan bireyler komplet dekonjestif terapi uygulamasına başvurabilirler.

Komplet Dekonjestif Terapinin Avantajları Nelerdir?

Komplet dekonjestif terapinin avantajları ve yararları arasında şunlar yer alır:

  • Lenfödem hastalığına bağlı gelişen ağrı gibi şikayetlerin giderilmesinde etkilidir.
  • Lenfödem sonucu çeşitli uzuv bölgelerinde gelişen şekil bozuklukları giderilebilir.
  • Bölgedeki ödemin azalması ile birlikte enfeksiyon gibi sorunların iyileşme süreci hızlanır, yeni enfeksiyonların meydana gelme riski azalır.
  • Cilt bölgesinde hissedilen katılaşma giderilir, cilt dokusu eski haline döner.
  • Hasta için son derece konforlu bir uygulama süreci vaat eder.

Kompletdekonjestif terapinin faydaları ve avantajları bu şekilde sıralanabilir.

Komplet Dekonjestif Terapi Ağrılı Mı?

Komplet dekonjestif terapi kapsamında yapılan işlemlerin tamamı ağrısız bir şekilde gerçekleştirilir. Aksine lenfödeme bağlı olarak ağrı hissi deneyimleyen bireyler, komplet dekonjestif terapi sonrasında şikayetlerinin azaldığını ve rahatladıklarını hissederler. Yani komplet dekonjestif terapinin uygulama süreci ağrılı değildir.

Komplet Dekonjestif Terapi Kaç Seans Sürer?

Komplet dekonjestif terapinin seans süresi, lenfödem hastalığının ne kadar şiddetli seyrettiğine ve hangi evrede olduğuna göre değişiklik gösterebilir. Seansların, günden güne gerçekleştirilmesinde bir sakınca yoktur. Yani seansların ardından bir süre beklenmesine gerek kalmaz. Seans sayısı bazı durumlarda 20’ye kadar çıkabilir.

Komplet Dekonjestif Terapi Ne Kadar Sürer?

Komplet dekonjestif terapinin seans süresi yaklaşık 40 ila 60 dakika kadardır. Bununla birlikte tedavinin toplam süresi 1 ayı bulabilmektedir. Ancak gerek seans süresinin gerekse de toplam tedavi süresinin hastanın şikayetlerine göre değişiklik gösterebileceğini unutmamak gerekir.

Komplet Dekonjestif Terapi Nasıl Yapılır?

Komplet dekonjestif terapi, bünyesinde birden fazla uygulama barındırır ve bu yüzden de kobine bir işlem olarak isimlendirilir. Komplet dekonjestif terapi kapsamında ilgili bölgedeki lenf sıvısını tahliye etmek için manuel lenf drenajı, çok tabanlı bandajlama, özel masaj ve bakım uygulamaları gerçekleştirilebilir.

Ankara Komplet Dekonjestif Terapi Fiyatları

Ankara komplet dekonjestif terapi fiyatları, uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Doktora Sorun!
Call Now Button