Kök Hücre Tedavisi Ankara
Kök hücre tedavisi Ankara, vücudun çeşitli bölgelerindeki doku hasarlarını gidermek ve bölgeye işlevsellik kazandırmak amacıyla kök hücrelerin kullanıldığı, özel bir tedavi uygulamasıdır. Vücudun bazı bölgeleri, diğerlerine kıyasla daha az kanlanırlar. Hem bu etmen hem de ilgili dokuyu meydana getiren hücrelerin türü gibi faktörler; dokunun iyileşme sürecini yavaşlatabilir. Bu da iyileşme sürecinin daha uzun sürmesine ve bölgenin işlevselliğini uzun süre yitirmesine neden olabilir.
Kök hücre tedavisi sayesinde bu gibi bölgelere, bölgedeki hücrelere dönüşme özelliği olan ve böylece doku hasarını tamir edebilen kök hücreler iletilir. Bu da ilgili dokuların hızlı bir şekilde iyileşmesine ve görevlerini ideal bir şekilde yapmalarına yardımcı olur. Yazımızın devamında ‘’Kök hücre tedavisi ne kadar sürer?’’, ‘’Kök hücre tedavisi avantajları ve faydaları nelerdir?’’, ‘’Kök hücre tedavisi nasıl yapılır?’’ ve ‘’Kök hücre tedavisi tekrarlanabilir mi?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara kök hücre tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Kök Hücre Nedir?
Kök hücre, vücut hücrelerinin neredeyse tamamına dönüşme yetisi olan ve bu özelliği nedeniyle de rejeneratif tıp uygulamalarında yaygın olarak kullanılan bir hücre türüdür. Kök hücreler çeşitli yöntemler ile bireyin kendi vücudundan alınabilir ve daha sonra ise saflaştırılarak ilgili vücut bölgelerine enjekte edilebilirler. Bu sayede de enjekte edildikleri bölgedeki hücreler ile benzeşebilir ve hasar görmüş dokuların onarılmasında aktif bir rol oynayabilirler. Kök hücrelerin iki yaygın tipi vardır. Bunlardan ilki embriyonik kök hücrelerdir. Diğeri ise çeşitli vücut dokularından elde edilebilen yetişkin kök hücrelerdir.
Kök Hücre Tedavisi Nedir?
Kök hücre tedavisi, zarar görmüş olan dokuların hücresel bazda onarılması ve doku hasarlarının giderilmesi amacıyla yapılan özel bir rejeneratif tıp uygulamasıdır. Kök hücre tedavisi genellikle birden fazla aşama dahilinde yapılır. Bu aşamalar kapsamında ilk olarak kök hücre elde etmeye yönelik uygulamalar yapılır. Daha sonra elde edilen kök hücreler tedaviye hazır hale getirilir. Tedavinin son aşamasında ise hazırlanan kök hücreler ilgili vücut bölgelerine aktarılırlar.
Kök Hücre Tedavisi Neden Yapılır?
Kök hücre tedavisi şu gibi amaçlarla yapılabilmektedir:
- Çeşitli etmenlerden zarar görmüş olan kıkırdak dokularının onarılması ve işlevlerini ideal bir şekilde yerine getirebilmeleri için.
- Kemik hasarının giderilmesi ve kemik hasarına bağlı meydana gelen şikayetlerin ortadan kaldırılması için.
- Menisküs yırtığı tedavisinde tedavi sürecini desteklemek için.
- Hematolojik kanser hastalıklarında tedavi sürecini desteklemek için.
- İlgili bölgenin genç ve sağlıklı bir yapıya kavuşmasına yardımcı olmak için.
Kök hücre tedavisi bu gibi amaçlar doğrultusunda vücudun çeşitli bölgelerine uygulanabilmektedir.
Kök Hücre Tedavisi Kimlere Önerilir?
Kök hücre tedavisi genellikle şu kişilere önerilmektedir:
- Sahip olduğu rahatsızlık nedeniyle ameliyat olmak istemeyen veya ameliyata uygun olmayan bireylere.
- Hafif ve orta ölçekli doku hasarından mustarip olan bireylere.
- Ameliyat veya tedavi sonrası süreçlerde, ilgili bölgenin daha hızlı iyileşmesini isteyen, bölgenin işlevselliğini muhafaza etmek isteyen bireylere.
Kök hücre tedavisi bu gibi gruplarda yer alan bireylere önerilmektedir.
Kök Hücre Tedavisinin Faydaları ve Avantajları Nelerdir?
Kök hücre tedavisinin avantajları ve faydaları arasında şunlar yer alır:
- İlgili bölgedeki iltihaplanmanın azalmasına yardımcı olur.
- Bölgedeki iyileşme sürecini hızlandırır ve destekler.
- Yeni doku oluşum sürecini destekler, doku hasarını gidermeye yardımcı olur.
- Bölgenin eski işlevlerini kazanmasına yardımcı olur.
Kök hücre tedavisinin yararları ve avantajları bu şekilde sıralanabilir.
Kök Hücre Tedavisi Tekrarlanabilir Mi?
Kök hücre tedavisi tekrarlanması mümkün olan bir hastalıktır. Eğer bireyin bu tedaviye yeniden ihtiyaç duyduğu düşünülmüşse doktorun da onayı dahilinde kök hücre tedavisi tekrarlamak mümkündür.
Kök Hücre Tedavisi Ağrılı Mı?
Kök hücre tedavisi sırasında, kök hücreler alınırken bir miktar ağrı hissi duyulabilir. Bu ağrı hissinin önlenmesi için bireye lokal anestezi işlemi yapılır. Böylece tedavi sırasında hasta ağrı hissi duymaz ve tedavi süreci konforlu bir şekilde tamamlanmış olur.
Kök Hücre Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Kök hücre tedavisi genellikle 1 ila 2 saat kadar sürmektedir. Bununla birlikte kök hücre tedavisinde başvurulan yöntemin türüne ve kök hücrelerin ayrıştırılma sürecine göre bahsi geçen süre değişiklik gösterebilir.
Kök Hücre Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kök hücre tedavisi kapsamında kullanılacak olan kök hücreler kordon kanından ve kemik iliğinden elde edilebilecekleri gibi periferik kandan da alınabilirler. Modern yöntemler ile bireyin kendisinden alınan kök hücreler laboratuvar ortamında ayrıştırılır ve saflaştırılırlar. Ardından ise hedef bölgeye topikal anestezi yapılır ve kök hücreler ağrısız enjeksiyon uygulaması ile bölgeye aktarılırlar.
Ankara Kök Hücre Tedavisi Fiyatları 2025
Ankara kök hücre tedavisi fiyatları, uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.