Fonksiyonel Tıp Uygulamaları Ankara

Fonksiyonel tıp uygulamaları Ankara, bireyi rahatsız eden hastalıkların hangi nedenden ortaya çıktığını araştırmak ve daha sonra ise direkt bu nedenlere yönelik işlemler gerçekleştirmek için yapılan uygulamalardır. Gün içerisinde deneyimlediğimiz karın ağrısı, baş ağrısı, huzursuzluk hissi, yorgunluk, kas spazmları ve benzer şikayetler genellikle arkalarında yatan farklı hastalıklar sonucu meydana gelirler. İnsanlar genellikle bu şikayetler ile mücadele etmek için semptomatik tedavileri tercih ederler. Mesela baş ağrısını gidermek için ağrı kesici ilaç alırlar. Bu da anlık olarak kişiye rahatlama sağlasa da baş ağrısının kalıcı olarak giderilmesine yardımcı olmaz. Fonksiyonel tıp ise sağlık sorunlarını, onlara yol açmış olabilecek etmenler ile birlikte değerlendirir. Dolayısıyla da bu alanda yapılan tedavi işlemleri çok daha çözüm odaklıdır. Yazımızın devamında ‘’Fonksiyonel tıp uygulamaları ne kadar sürer?’’, ‘’Fonksiyonel tıp uygulamalarının avantajları nelerdir?’’, ‘’Fonksiyonel tıp uygulamaları hangi hastalıkları tedavi etmek için yapılır?’’ ve ‘’Fonksiyonel tıp uygulamaları nasıl yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara fonksiyonel tıp uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

Fonksiyonel Tıp Uygulamaları Nedir?

Fonksiyonel tıp uygulamaları, bireyin sahip olduğu şikayetleri değerlendirmek, bu şikayetlerin nedenlerini araştırmak ve daha sonra ise şikayetlerin nedenlerine yönelik bir tedavi süreci yürütmek için yapılan uygulamalardır. Fonksiyonel tıp, insan bedenini meydana getiren organların ve dokuların birbirleriyle olan ilişkisine büyük önem verir. Bu yüzden fonksiyonel tıp alanında yapılan uygulamalarda bu uyumun en ideal seviyeye taşınması, devam eden şikayetlerin de böylelikle giderilmesi amaçlanır.

Fonksiyonel Tıp Nedir?

Fonksiyonel tıp, insan sağlığını bütünlüklü bir açıdan değerlendiren ve hastalıkların ana nedenlerini tespit etmeye odaklanan özel bir yaklaşımdır. Fonksiyonel tıp, geleneksel tıp uygulamalarından farklı olarak, yalnızca belirtileri tedavi etmek yerine rahatsızlıkların altında yatan ana nedenleri belirlemeyi, bunları ortadan kaldırmayı amaçlar. Fonksiyonel tıp, genellikle tamamen kişiye özel olarak planlanan özel tedaviler ve önleyici stratejiler kullanarak ilgili soruna müdahale etmeyi amaçlar.

Fonksiyonel tıp, insan vücudunu meydana getiren organize sistemlerin birbirleriyle uyum içerisinde çalıştığını kabul eder. Bu yüzden de sindirim sistemi, bağışıklık sistemi, endokrin sistem ve diğer sistemlerin birbirleriyle olan uyumuna ve dengesine önem verir.

Fonksiyonel Tıp Uygulamaları Neden Yapılır?

Fonksiyonel tıp uygulamaları, bireyin sahip olduğu sorunları, ortaya çıkma nedenleri ile birlikte gidermek amacıyla yapılmaktadır. Bütünsel bir yaklaşım ile yapılan bu uygulamalar sayesinde bireyin beslenme alışkanlıklarından yaşam tarzına, uyku düzeninden duygusal değişimlerine kadar pek çok etmen gözden geçirilir. Daha sonra tıbbın diğer alanları ile koordineli bir şekilde, tamamen bireyin ihtiyaçlarına ve şikayetlerine yönelik bir tedavi planlaması hazırlanır. Böylece fibromiyaljiden alerjiye, aşırı stresten kronik kas ağrılarına kadar pek çok farklı soruna müdahale edilebilir.

Fonksiyonel Tıp Uygulamaları Kimlere Önerilir?

Fonksiyonel tıp özellikle de kompleks, sistemik ve kronik hastalıklara sahip olan bireylere önerilmektedir. Fonksiyonel tıp kapsamında, bireyin hali hazırda devam ettiği tedaviler durdurulmaz. Yalnızca bu tedavilerin daha başarılı bir şekilde yürütülmesine ve bireyin tedavi sürecinden maksimum faydayı elde etmesine odaklanılır.

Fonksiyonel Tıp Uygulamalarının Faydaları Nelerdir?

Fonksiyonel tıp uygulamalarının faydaları ve avantajları arasında şunlar yer almaktadır:

  • Tedavi sürecinin daha bütünlüklü bir şekilde ele alınmasına imkan tanırlar, böylece bireyin deneyimlediği tüm sorunlar hakkında çözüm yolları geliştirilebilir.
  • Bireyin sağlıklı bir şekilde beslenmesine önem verilir, buna yönelik planlamalar yapılır.
  • Zararlı alışkanlıklar belirlenir ve ideal yaşam tarzı değişikliklerinin yapılması mümkün olur.
  • Hastanın tedavi sürecinden maksimum faydayı almasına yardımcı olur.

Fonksiyonel tıp uygulamalarının avantajları ve faydaları bu şekilde sıralanabilir.

Fonksiyonel Tıp Uygulamaları Kaç Seans Yapılır?

Fonksiyonel tıp uygulamalarının kaç seans süreceği hastanın ihtiyaçlarına göre planlanan bir detaydır. Bazı rahatsızlıklar ilgili uygulamaların birkaç defa tekrarlanması ile giderilebilirken bazıları ise çok daha uzun süreli bir tedavi süreci gerektirirler.

Fonksiyonel Tıp Uygulamaları Ne Kadar Sürer?

Fonksiyonel tıp uygulamaları genellikle seanslar halinde yapılırlar. Bu seansların süresi ise genellikle 40 dakika ila 60 dakika arasında değişiklik göstermektedir. Bununla birlikte bazen seansların daha kısa veya daha uzun sürmesi de mümkündür.

Fonksiyonel Tıp Uygulamaları Nasıl Yapılır?

Fonksiyonel tıp uygulamaları kapsamında ilk olarak hastalıkların kök nedenlerini araştırmaya yönelik işlemler yapılır. Bu işlemler arasında fiziksel muayeneler, özel test uygulamaları ve görüntüleme işlemleri bulunabilir. Daha sonra ise bu kök nedenleri ortadan kaldırmaya yönelik, tamamen kişiye özel planlanan stratejiler oluşturulur. Bu strateji dahilinde beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesinden tarzı değişikliklerine, özel egzersiz programlarından profesyonel fizik tedavi işlemlerine kadar pek çok uygulama gerçekleştirilebilir.

Ankara Fonksiyonel Tıp Uygulamaları Fiyatları 2024

Ankara fonksiyonel tıp uygulamaları fiyatları, uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Doktora Sorun!
Call Now Button